Driva företag under din utbildning

Det finns flera anledningar att starta och driva företag under din utbildning. Genom att starta ett företag kan du både få inkomst och göra dig ett namn.

Företagare som student

Om du har ett företag som student kan du både tjäna pengar och göra avdrag. När du är klar med dina studier har du också något att visa upp, om det så än “bara” är en blogg som ger 5000 kronor per månad. Ett företag ger dig också en möjlighet att vara aktiv på arbetsmarknaden och ger dig ett större kontaktnät. Förutom att du också garanterat har något att göra när du har tagit din examen, även om företaget inte ger en heltidsinkomst. Det är enkelt att starta egen firma: gå bara in på Skatteverkets hemsida och ansök, så är du egenföretagare inom en månad.

Företagstips

Vilket slags företag bör du då starta? Det beror på vad du är skicklig på. Du kan erbjuda barnpassning, läxläsning, målning eller städning om du tycker om att jobba med människor eller är praktiskt lagt. Du kan också satsa på ett internetföretag, som en blogg, appar eller en webbhandel. Oavsett vilket slags företag som du startar, så måste du ha en bra sida. Ett tips är att överlåta företagets webbutveckling åt Beetroot, som också utvecklar appar och tar hand om din datasäkerhet. För att lyckas med ditt företag är det viktigt att du uppfattas som professionell, och din hemsida kommer att vara det första som kunderna möter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *