Arbeta hemifrån under studietiden och skippa lån

Tillhör du dem som vill studera, men inte ta några lån? Eller i alla fall minska på lånen. Det är klokt tänkt. En dag ska ju lånen betalas tillbaka. Ett smart sätt att försörja sig under studietiden är genom att arbeta hemifrån. Idag finns det många jobb, både fasta anställningar och extrajobb, som du kan sköta hemifrån skrivbordet. Perfekt för dig som är student.

Arbeta hemifrån

Som student arbetar du ju på sätt och vis redan hemifrån – en stor del av arbetet gör du hemma vid skrivbordet eller i soffan. De flesta studenter har mycket att göra och känner sig väldigt stressade. Du ska få in uppgifterna i tid, bli godkänd, delta i grupparbeten, hålla föredrag samt gå på lektioner och föreläsningar. På vissa utbildningar finns det också praktiska moment som ska genomföras. Samtidigt vill de flesta studenter också Jobba. Dels för att få mer pengar i plånboken, men också för att kunna dra ner på studielånen. En god lösning för dig är då att jobba hemifrån. Då behöver du inte lämna bostaden för att ta dig till jobbet, vilket ofta tar mycket tid. Förutom att du ofta kan jobba när det passar dig istället för när det passar arbetsgivaren. Om du vill arbeta hemifrån kollar du The Place som erbjuder både heltids-, deltids-, frilans- och extrajobb. Jobb som du kan sköta hemifrån mellan studierna.

Kombinera studier och arbete

Eftersom de flesta studenter inte har barn brukar det gå att kombinera studier och arbete, i alla fall på de flesta program. Men många studenter är ändå mycket stressade. Efter ett tag är det inte bara studierna som kan kännas stressande utan även jobbet. Du känner ett ansvar inför arbetsgivaren att ta olika pass. Det är i sig en god anledning att som student jobba hemifrån. Det kommer då att vara så mycket enklare för dig att kombinera studier och jobb. För att lyckas är det viktigt att du skapar ett eget schema. Du har ju ett skolschema, men du behöver också skapa ett eget veckoschema för dina studier och ditt arbete. Det är också klokt att i förväg tänka igenom hur mycket du kan jobba. Under vissa kurser och tider kommer du att kunna jobba mycket, medan det under andra tider kommer finnas mycket mindre tid över från studierna. Det som är bra med att jobba hemifrån är att det ofta finns en flexibilitet och att du kan arbeta under den tid på dygnet som du är piggast.

Vikten av disciplin

För både studier och hemmaarbete krävs disciplin. Disciplin är något som du faktiskt kan öva upp. Vissa personer har förvisso lite lättare att disciplinera sig, men oavsett hur disciplinerad/odisciplinerad du är så kan du alltid förbättra dig. För att bli mer disciplinerad behöver du först vara tydlig med vad du ska uppnå. Skapa mål och delmål över både dina studier och ditt hemarbete. Skapa små delmål som är lätta att uppnå. Om du har svårt att komma igång med ditt arbete /studier kan du ställa mobilen på 15 minuter, jobba 15 minuter, och sedan tillåta dig att ta 5-10 minuters rast. Det är ett smart sätt att faktiskt lura sig själv att jobba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *