Repetition är kunskapens moder

Om du vill lära dig något måste du repetera det. Ju äldre vi blir, desto mer repetition krävs det av oss. Repetera, och repetera på rätt sätt.

Repetition

Om du vill lära dig någonting så räcker det inte att du lär dig den nya kunskapen en gång. Du måste träna på samma sak flera gånger under en längre tid. Det spelar heller ingen roll om det handlar om Pythagoras sats, principer inom nationalekonomin för studier på Handelshögskolan i Stockholm eller ett musikinstrument – all kunskap kräver övning.

Rätt repetition

Det finns många som upplever att de har svårt att lära sig någonting nytt, hur mycket de än repeterar. Det räcker inte att repetera: du måste repetera på rätt sätt. Det bästa är om du kan ta till dig kunskapen på olika sätt: läs en text, gör en tankekarta, se en Youtubefilm och lyssna på ett radioavsnitt. Genom att repetera samma kunskap, men på olika sätt, har vi lättare att lära oss. Tänk också på att vi lär oss på olika sätt. En person har lättare att samtala om ett ämne för att lära sig, medan en annan person har lättare att läsa och skriva för att ta till sig ny kunskap. Ta reda på vilket sätt som fungerar bäst för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *