Så lyckas du med studierna

I princip alla som studerar kan bli bättre. Det finns alltid något ämne som är svårt eller några betyg som bör höjas. För att uppnå bra resultat i din utbildning krävs hårt arbete, motivation och rätt studieverktyg. Här får du de bästa tipsen som hjälper dig att lyckas med studierna.

Skaffa läxhjälp

Om det är ett eller flera ämnen som du eller ditt barn har svårt för kan det vara en bra idé att skaffa läxhjälp. Studybuddy erbjuder flexibel och pedagogisk läxhjälp online för elever i lågstadiet till och med gymnasiet. Elever och deras läxhjälp, den så kallade studybuddyn, träffas online via en särskilt utformad onlineplattform. Denna form av läxhjälp är utmärkt när social distansering tillämpas, men även för elever som inte bor i någon storstad. Samtliga studybuddys är toppstudenter på universitetet eller gymnasieskolan och har nyligen själva gått kursen de undervisar i.

Hitta rätt studieteknik

God studieteknik är nyckeln till att lära sig nya saker. Det är framför allt viktigt att barn och ungdomar provar på olika tekniker och hittar den metod som passar dem bäst. Studieteknik, som kan beskrivas som läran sig hur man lär sig, kallas även för en supermetod för barn och ungdomars lärande.

Ta pauser

För att studera effektivt är det viktigt med regelbundna pauser. En välbeprövade studieteknik är att ta mikropauser var tjugofemte minut. Denna metod kallas även för Pomodoro eller Tomatmetoden. Du studerar således koncentrerat i 25 minuter och därefter tar du 5 minuters paus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *