Utbildning inom projektledning

Är du intresserad av utbildningar inom projektledning men vet inte riktigt om det passar dig? Många i Sverige drömmer om att arbeta som projektledare då det är ett arbete som är varierat, man knyter många kontakter och det finns stor potential att utvecklas. När det kommer till projektledare finns det många olika sorters utbildningar beroende på bransch. För att utbilda sig till projektledare inom byggbranschen kontra nöjesbranschen krävs helt olika kompetenser. Många som redan är yrkesverksamma läser också till någon kurs i projektledning som kompetensutveckling. Det blir nämligen allt vanligare att vissa tjänster har kontinuerliga inslag av projektledning.

Lyckas med företagets event

Det blir allt mer vanligt att det krävs att man är generalist på arbetsplatsen snarare än specialist. Företag efterfrågar många gånger att man ska kunna lösa olika projekt som till exempel att planera event. Planera event och lyckas med eventet kan vara avgörande för ett företags marknadsföring. Det kräver att du kan hantera budget och exempelvis hitta Eventlokaler i Stockholm för ändamålet samt att du kan koordinera aktiviteter och funktioner. Fördelen med en utbildning i projektledning är att det ger dig verktyg att lyckas styra stora som små projekt. Bakom ett lyckat event finns alltid en duktig projektledare som kan hantera stora mängder information.

Hitta en kortare utbildning i projektledning

Det blir allt vanligare att olika företag eller utbildningsanordnare väljer att erbjuda distansutbildningar och det gäller även projektledning. Regeringen har också satsat på att fler ska kunna utbilda sig på distans. Du har ofta möjligheten att hitta flexibla utbildningar som du kan skräddarsy efter dina behov som exempelvis att välja till ledarskapsutbildning. Många gånger finns det även möjlighet att studera samtidigt som du arbetar. För dig som inte arbetar kan du hitta både långa och korta utbildningar inom projektledning som är CSN-berättigade. Är du nyfiken på vilka val som finns så kan du alltid kontakta en studie- och yrkesvägledare i din kommun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *