Samla in pengar till klasskassan

Vill ni i klassen åka på en skolresa eller delta i någon annan rolig aktivitet? Då är det dags att börja samla in pengar till klasskassan. Finansieringen måste ske genom försäljning eller annan liknande aktivitet, det är nämligen olagligt att be föräldrar att betala in pengar till den här typen av aktiviteter. Lär dig mer genom denna artikel om vad som gäller vid den här typen av försäljningar.

Det finns massor av smarta sätt att samla in pengar till kassan. Man kan sälja olika produkter och livsmedel av olika slag. Företagsförsäljning är superbra då hela processen är utarbetad från början till slut och det är ett säkert sätt att tjäna pengar. Ni i klassen kan sälja saffran till exempel. Kryddor är populära året runt men extra smart är det naturligtvis att sälja saffran under månaderna som leder fram till jul och lussebullarna. Ett annat tips är också att anordna en loppis. Eleverna och deras familjer bidrar med varor att sälja, till exempel avlagda leksaker, böcker, kläder samt sportutrustning, och inkomsten går direkt till klassen.

Vanligt är det också att klassen anordnar discon eller fester för andra klasser i skolan. Ta inträde och ha försäljning av förfriskningar för att göra tillställningen lönsam. Här hittar du fler smarta tips om hur du sparar pengar under din studietid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *