Studentlivet

Det är spännande att få gå på sin drömutbildning och vara student. Studenttiden är en speciell tid i ditt liv. Du bör försöka njuta av den så mycket som möjligt.

Student

Det är något speciellt att läsa på högskola, som Örebro Universitet eller annat lärosäte. Att studera och leva studentliv innebär både studier, nya upplevelser och att få lära känna nya människor. Det finns mycket du kan göra, många föreningar att engagera sig i, nya människor att träffa och det är även möjligt att studera utomlands. Det är klokt att som student ta tid att följa med dina klasskamrater på kafé för att fika, både för att lära känna dem, men också för att njuta av att kunna göra sådant på vardagen. Sedan kommer du att ha ett vanligt jobb och då kommer du inte att kunna sitta och fika mellan 14-16 en tisdag.

Att vara student innebär också mycket stress för att hinna med studierna. Det är klokt att hitta studiekamrater som du trivs med och som du kan studera tillsammans med. Ibland kan det underlätta att sitta i samma rum som någon annan bara för att tvinga sig att studera. Under sommaren kommer du troligtvis också att behöva jobba. De flesta studenter behöver jobba sommartid då man inte får studiemedel under loven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *